previous arrow
next arrow
Slider

Igre na poroki

Nekateri igrice na poroki naravnost sovražijo, drugi jih obožujejo. Tudi tistim, ki jih imajo radi, niso všeč vse. Obstaja veliko različnih iger. In okusov. Ravno zato smo izbrali nekaj različnih predlogov. Določene so pivske, druge smešne, spoznavne… Večino iger lahko prilagodite tudi za druge zabave. Pazite le, da ni iger na poroki preveč.

  Glasen pikado

Preden napihnete balon, vanj vstavite majhen, v rolico zvit listek z nalogo. Napihnite več takih balonov. Navežite jih na vrvico, tesno enega poleg drugega in skupek balonov pritrdite na steno. Določite kdaj in kdo, mora s pikadom ciljati balone. Ima dva poskusa. Ko balon poči, mora opraviti nalogo, ki se je skrivala v njem. V primeru, da v dveh poskusih ne zadane, določite kazen. Igro lahko popolnoma prilagodite zabavi.

Primer za poroko: ženin mora vsakič, ko želi poljubiti nevesto/iti na wc/plesati, vzeti pikado, počiti z njim balon iz vnaprej določene razdalje in opraviti nalogo, ki je zapisana na listku (zapeti določeno pesem/imeti govor/zaplesati s taščo/narediti lastovko/….).Kralj in kraljica

Potrebujete 9 oseb, katerim razdelite naslednje vloge: Kralj, Kraljica, Kočijaž, Desni konj, Levi konj, Sprednje levo kolo, Sprednje desno kolo, Zadnje levo kolo, Zadnje desno kolo.

Razporedite stole tako, da predstavljajo kočijo. Za Kraljico in Kralja lahko določite nevesto in ženina, ostale osebe pa poljubno. Berite spodnji tekst, sodelujoči pa morajo vsakič, ko omenite njihovo vlogo, vstati, teči okrog stola in ponovno sesti. Pred pričetkom določite kazen, ki jih čaka, če se zmotijo – vstanejo, ko niso imenovani ali ne vstanejo, ko bi morali. 

'Nekoč sta živela kralj in kraljica. Bila sta revna kralj in kraljica, nista imela razkošnega kraljestva, temveč samo dva konja, kočijaža in kočijo. Nekega lepega sobotnega jutra je kralj ukazal svojemu kočijažu, naj zapreže kočijo, kajti s kraljico se bosta peljala na izlet po deželi Štajerski. Kočijaž je očistil kočijo in zapregel svoja dva konja. Kot sta hotela kralj in kraljica, je kočijaž pognal svoja dva konja in kočija je odpeljala. 

Med potjo je kralj zaslišal, da je sprednje desno kolo zaškripalo, zato je postal pozoren se na ostala tri kolesa. Ko je zaslišal, da cvili tudi zadnje levo kolo, je zaklical kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, mislim, da bo potrebno pogledati vsa štiri kolesa!¨ 

Kočijaž je potegnil vajeti levega konja, prav tako pa tudi vajeti desnega konja. Kočijaž je počasi stopil s kočije ter pregledal sprednje levo kolo, sprednje desno kolo, nato pa tudi zadnja kolesa. Ker je bilo vse v najlepšem redu, je sporočil kralju: ¨Kraljica je lahko brez skrbi.¨ Tako so nadaljevali pot skozi mogočne sončne pripeke, z enakomernim ropotanjem koles. Naenkrat je desni konj močneje potegnil od levega konja in levo sprednje kolo je zavilo k desnemu kolesu, proti jarku. Za njima je v jarku pristalo tudi zadnje levo kolo in kočija se je nevarno nagnila na levo stran. Ko sta to opazila kralj in kraljica, je kralj poklical svojega kočijaža: ¨Kočijaž, kočijaž, ej moj kočijaž, kočijaž takoj spravi kolesa nazaj na cesto, da bomo lahko nadaljevali pot, do kraljestva dežele Štajerske.¨ Kočijaž je ustavil oba konja in popravil vsa tri kolesa. A kmalu je kralja in kraljico veselje do potovanja minilo. Zaradi neljubega dogodka sta kralj in kraljica postala slabe volje in kralj je ukazal kočijažu: ¨Kočijaž, kočijaž, kočijaž, obrni konje ter odpelji kočijo nazaj na grad.¨ Ko so prispeli na grad, sta kralj in kraljica stopila iz kočije, kočijaž pa je oba konja odpeljal nazaj v hlev. Tako so srečno živeli se dolge dni.

Dodatni predlogi:

Imena v zgodbi, lahko tudi prilagodite (naprimer namesto kralja, uporabite 'ženin') in dobili boste zabavno igro za vsako priložnost.

Zapletite igro tako, da morajo ob omembi besede 'kočija', vsi teči okrog svojega stola.

Napišite življenjsko zgodbo para in uporabite resnične dogodke in osebe. 

 

Srčkov ples
Odlična igra za prebijanje ledu, spoznavanje gostov ter vzpostavitev plesnega vzdušja. Iz malenkost tršega papirja, izrežite polovico oblike srca in nanj napeljite vrvico ter jo zavežite tako, da si lahko srček nadenejo okrog vratu. Naj bodo v dveh različnih barvah, ena za ženske, druga za moške. Na vsakega izmed srčkov napišite imena slavnih, znanih, pravljičnih ali izmišljenih parov. Na 'ženski srček' žensko ime, na moškega pa moško ime, ki mora biti njen par. Primer: Angelina - Brad, Milan - Štefka, Tom – Jerry, Bill – Monica, Lepotica – Zver, Kekec - Mojca… Razdelite srčke med ženske in moške, nato pa vse povabite na plesišče. Spustite glasbo, pari pa naj se poiščejo med seboj. Čaka jih pravo plesno tekmovanje, zato poskrbite za raznovrstno glasbo  s katero bodo lahko pokazali vse znanje. Mladoporočenca po vsakem plesu določita, kdo izmed nastopajočih se je odrezal najslabše in zato izpade iz tekmovanja. Zmagovalnemu paru lahko podarita steklenico vina, doma izdelano lento, ki jo morata nositi ves večer ali kaj tretjega.

Dodatni predlogi:

Uporabite tudi imeni mladoporočencev.

Po prvem plesu lahko izpade le en par ali pa več njih. Odvisno od tega, kako dolgo želite, da tekmovanje traja. Običajno tekmuje med 10 in 15 parov. Po prvem plesu se izloči 3. Po drugem in tretjem ravno tako. Na koncu ostanejo še 3-je pari, od katerih izločite enega, preostala dva pa odplešeta še finalni ples.

Začinite izločanje z razlago, zakaj ste se odločili, da mora določeni par izpasti.

Igra bo še bolj zabavna, če boste na plesišču pustili tudi par, ki sicer ni zelo vešč plesanja, je pa zato zelo zabaven in domiseln glede koreografije.

 

 

Kdo koga bolje pozna?
Vas zanima, kako dobro se poznata mladoporočenca? Posedite ju na dva stola tako, da se dotikata s hrbti. Naj si sezujeta oba čevlja in podata enega svojemu partnerju. Vsak mora torej imeti en svoj čevelj in en čevelj od partnerja. Pred igro si pripravite vprašanja, ki naj bodo smešna, malenkost provokativna, predvsem pa povezana z njima. Nekaj predlogov:
- kdo se hitreje odloči
-Koga večkrat boli glava
- kdo nosi hlače v zvezi
- kdo porabi več časa v kopalnici
- kdo raje kuha
- kdo se boji pajkov
-Kdo je bil težji ob rojstvu
- kdo rad nosi seksi perilo
- koga prej opeče sonce
 
Takoj, ko preberete vprašanje, morata oba dvigniti tisti čevelj, za katerega velja določena lastnost. Če velja, da hlače v zvezi nosi ženska, morata torej oba dvigniti njen čevelj. 

Dodatni predlogi:

Vprašanja bodo še bolj zanimiva in zabavna, če se potrudite in jima zastavite vprašanja, s katerimi svatje izvedo več o njima.
Igro lahko začinite tudi tako, da povabite svate k postavljanju vprašanj.
 
 
Pomaranča 
Sestavite dve koloni, v katerih eden za drugim stojijo svatje. Prva stoji ženska, za njo moški, potem zopet ženska, moški… Prvi v vsaki koloni, si da pod brado pomarančo, se obrne in jo preda tistemu, ki je za njim. Zmaga tista skupina, ki prva spravi pomarančo do zadnjega v vrsti.

Dodatni predlogi:

Če želite spodbuditi tekmovalnost med sorodniki ženina in neveste, postavite v eno kolono le ženinove sorodnike, v drugo pa le nevestine.
Če želite, da se svatje bolje spoznajo in sprostijo, sestavite mešane kolone. Naj ženinova mama, poda pomarančo nevestinemu očetu itd.
 
 
Katero koleno pripada mojemu možu?
V vrsto postavite nekaj stolov, nanje naj sedejo moški in si zavihajo hlače nad kolena. Nevesti ali kakšni drugi ženski, zavežite oči. Usmerite jo do kolen vseh moških. Naj jih opisuje in poskuša ugotoviti, katero koleno pripada njenemu možu. Ko se odloči, ji odvežite trak. Bi vi spoznali vašega partnerja po kolenih? Ni tako enostavno kot se sliši. 

Dodatni predlogi:

Moški išče koleno svoje žene.
Med tekmovalce posedite tudi kakšno žensko.
 
 
Pozor,  steklenice!
Na tla postavite steklenice, da jih prostovoljec vidi. Nato mu zavežite oči in ga nekajkrat zavrtite v desno in levo. Medtem steklenice tiho pospravite. Občinstvo naj mu z besednim usmerjanjem in svetovanjem pomaga varno  okoli steklenic. Vam jo je na fantovščini ali dekliščini nekdo pošteno zagodel? Privoščite si ga.
 
 
Ples s časopisom 
Izberite nekaj parov. Moški naj prepognjen časopis spravijo v notranji del nogavic. Dokler glasba igra, vsi plešejo. Ko utihne, mora moški čim hitreje vzeti časopis, ga raztegniti in se naj vsesti. Ko sedi, se mora v njegovo naročje vsesti tudi njegova soplesalka. Kdor to stori zadnji, izpade.  Zmaga najhitrejši par. 
 
 
mojfokus wedding bj 35Boj sorodnikov ženina in neveste 
Oblikujte dve ekipi: nevestino in ženinovo. V vsaki naj bo 5 ljudi, določita pa jih mladoporočenca, izmenično. Vsaka ekipa dobi eno žlico, na katero lahko postavite limono, majhno žogico ali kuhano jajce (svatje naj mislijo, da ni kuhano). Nevesto in ženina posedite nekaj metrov stran od ekip. Prva člana posamezne ekipe, morata teči do njiju (vsak do svojega) z žlico v roki, tam spiti kozarec soka in teči nazaj, kjer predajo žlico z npr. limono naslednjemu v ekipi. Pri teku limone ne smejo držati. Če jim pade na tla, morajo na začetek in ponovno opraviti celotno pot. Zmaga ekipa, ki prva konča.

Dodatni predlogi:

Namesto soka, lahko pijejo alkohol, jedo torto…
Na poti do mladoporočencev, lahko postavite ovire. 
Tekmovalcem zavežite oči in naj pot opravijo s pomočjo navodil ostalih tekmovalcev. Še bolj zabavno pa je, če jih usmerjata mladoporočenca.
 
 
Pobiranje krompirja
Za to igro potrebujete 2 ali 4 osebe. Vsakemu dajte plastični krožnik ali majhno škatlo. Pred vsakega v enakomernih presledkih postavite 5 krompirjev, nato pa se jim zavežite oči. Vsak igralec se mora najprej priplaziti oziroma s tipanjem poiskati prvi krompir, ga pobrati in odnesti nazaj na start ter položiti na krožnik. Potem nadaljuje z iskanjem na enak način. Tekmovalci ne smejo pobirajo krompirja sotekmovalcev. 

Dodatni predlogi:

Večjo borbenost boste dosegli tako, da krompirje neenakomerno stresete po prostoru in pustite, da vsak pobere katerega koli.
Namesto nošenja posameznega krompirja na krožnik, ki čaka na startu, lahko vsakemu zavežete okrog pasu vrečko. Naj bo manjša, saj je tako večja verjetnost, da med plazenjem izgubijo kakšen krompir. Če je taka, da jo mora tekmovalec držati z eno roko in mu za tipanje preostane le še ena, toliko bolje.
 
 
Kip ljubezni 
Izberite šest do osem ljudi različnih starosti. Vsi razen enega morajo zapustiti prostor in oditi nekam, kjer ne bodo slišali dogajanja v prostoru. Nekdo naj gre z njimi in pazi, da ne bo prisluškovali. Tistega, ki je ostal v dvorani, vprašate, kako si predstavlja kip ljubezni. Naj ga opiše čimbolj podrobno, pri čemer ga spodbujajte in pomagajte, če mu ne bo šlo. Ko konča z opisom, naj še pokaže, kako tak kip izgleda.  Ko pokaže, mu naročite, da naj počaka in medtem pokličete drugega igralca v sobo. Poveste mu, da je to kip ljubezni in ga vprašate, če se mu zdi uredu ali pa bi kaj spremenil. Igro vodite tako, da reče, da bi nekaj spremenil in napeljujete tako, da se strinja, da bi moral biti zraven tega kipa še en kip. Naj pokaže, kakšen kip bi moral biti in seveda tako ostane.  Lahko zaljubljeno gleda drugega igralca, ga objame ali kaj podobnega. Pokličete tretjega in ponovite zgodbo, s tem, da tretji zamenja prvega, četrti drugega….
 
 
Kuhalnice 
Tekmovalcu zavežite oči ter mu v vsako roko dajte kuhalnico. Z njima mora tipati osebo, ki stoji pred njim. Poza te osebe ni pomembna, važno je, da je na miru. Če po dveh minutah ne ugotovi, kdo stoji pred njim, mu lahko ta oseba namigne. Poskuša naj spremeniti glas in reči le eno besedo.
 
 
Hranjenje zveri 
3 pare posedete tako, da si partnerja sedita nasproti in jim zavežete oči. Ena vrsta dobi krožnike ali skodelice z  lešniki, rozinami, kroglicami za juho in podobno ter žlico. Sedeči v nasprotni vrsti pričnejo hraniti svojega partnerja. Dovoljeno je usmerjanje z besedami. Zmaga tisti par, ki najprej sprazni krožnik, vendar ne sme stresti več kot 1/10 vsebine.
 
 
Ženske proti moškim 
Izberete dve ekipi. V eni so le moški, v drugi le ženske. Naštejete jim predmete, ki jih morajo poiskati in prinesti. Nalašč izberite predmete, ki jih ni v bližini, na kar jih tudi po ovinkih opozorite. Tako bodo morali poiskati druge predmete in si zraven izmisliti, kakšno povezavo imajo ti predmeti s tistimi, ki bi jih morali prinesti. Za vsak predmet svatje glasujejo, katera ekipa je bila bolj izvirna. Zmaga ekipa, ki zbere več točk.
 
 
Ples z jajci
Prinesite 12 kokošjih jajc. Enega vrzite na tla in ko se razbije jim povejte, da so tudi preostala jajca surova, čeprav so v resnici kuhana! Na plesišče povabite več parov. Vsakemu paru dajte eno jajce, ki ga morata držati s čeli, pri tem pa plesati in paziti, da jima ne pade na tla. Zmaga tisti par, ki jajce najdlje obdrži nad tlemi.
 
 
Veriga žličk
Posedite igralce v dve vrsti, tako si sedijo nasproti. Vsem dajte v usta kavno žličko, vendar le prvima dvema v vrsti na njo položite bonbon. Prelagati ga morajo iz ene žličke na drugo, vse do konca vrste. Pri tem pa si ne smejo pomagati z rokami. Če jim vmes bonbon pade na tla, ga morajo pobrati in začeti na začetku vrste. Ekipa, ki prva spravi bonbon do žličke zadnjega v vrsti, zmaga.
 
 
Tek z ovirami
Tekmovalci si dajo med kolena robec, prepognjen časopis, balon... Tega predmeta med tekom ne smejo izgubiti. Kdor ga izgubi, izpade.

Dodatni predlogi:

Postavite jim ovire. Ni lahko stopiti čez oviro, če nekaj držiš s koleni.
 
 
Usedi se na moja kolena
Na plesišče povabite nekaj parov. V krog postavite en stol manj kot je parov, stoli so obrnjeni s sedalnim delom navzven, z naslonjali pa se dotikajo. Pari plešejo, in ko se pesem ustavi se na enega izmed prostih stolov usede moški, ženska pa na njegova kolena. Par, ki ostane brez stola,  izpade. V vsakem krogu odvzemite en stol in igro ponavljate do zadnjega, zmagovalnega para.

Dodatni predlogi:

Namesto stolov, naj ženske plešejo v desno smer, ena poleg druge, v krogu. Moški tvorijo zunanji del kroga in plešejo v levo smer. Ko se glasba ustavi, moški dajo eno koleno na tla, drugo nogo pa pokrčijo tako, da se jim ženske lahko usedejo na stegno. Mladoporočenca sta komisija, ki budno spremlja, komu je to uspelo zadnjemu. Ta izpade.
Povabite na tekmovanje 13 parov. Vsak par, ki izpade (ne glede na to ali gre za kombinacijo s stoli ali brez), izbere en mesec v letu in se spomni, kaj bo v tistem mesecu naredil za poročni par. Mesece lahko določi tudi par. Npr. prvi izpadli dobi januar, drugi februar… Zmagovalni par, torej 13.par pa dobi nagrado. Mladoporočenca določita, kaj bosta onadva naredila za zmagovalca.
 
 
Najboljši piškoti
Izberite nekaj moških in jih pošljite iz sobe, potem naj se ena ženska uleže na tla. Nanjo položite piškote – dva na trebuh in enega na usta. Ko moški vstopi, vidi žensko, obloženo s piškoti. Razložite mu, da bo moral z zavezanimi očmi in rokami na hrbtu z nje pojesti piškote. Ko bo imel zavezane oči, naj žensko zamenja moški. Tudi nanj položite piškote. Moški z zavezanimi očmi pobira piškote, družba ga spodbuja, nekdo pa vodi, da ne zaide 'predaleč'. Ko pride do zadnjega piškota na ustnicah, mu odvežite oči! 

Dodatni predlogi:

Če se vam zdi igra neprimerna, lahko piškote sprva položite na ženo moškega, ki jih bo pobiral z usti. Tako bo bolj sproščen. No, vsaj dokler ne bo videl, kdo jo je zamenjal.
 
 
Kako dobro poznate mladoporočenca?
Tekmovalci naj se javijo sami ali pa jih določita mladoporočenca. Sama že prej določita vprašanja in zapišite tudi odgovore, ki jih lahko tekmovalci preverijo na njunem listu, če jima ne zaupajo. Vsak, ki odgovori na vprašanje napačno, mora dati v usta en žvečilni gumi. Njihovi odgovori bodo po nekaj žvečilkah še bolj zanimivi.

Dodatni predlogi:

Tekmovalci lahko odgovor na posamezno zapišejo na list in ga dvignejo, ko jih k temu pozovete. 
Tekmovalci dvignejo roko; kdor jo prvi dvigne, lahko odgovarja.
 
 
Napihovanje balončkov
Kdo najbolj napihne balonček s petimi dihi? 

Dodatni predlogi:

Med 3. in 4. vdihom morajo popiti kozarec piva, limonade, vode...
Namesto balonov lahko napihujejo kondome.
 
 
Ples z balonom 
Pari plešejo valček in polko, vsaka ženska ima na nogi s trakcem zavezan balon. Moški morajo počiti cim več balonov drugih žensk, le-te pa se morajo pri tem čim spretneje izmikati. Zmaga par z žensko, ki ji ni nihče počil balona.
 
 
Vreča
V vrečo dajte različna, čim bolj zabavna in posebna oblačila (samostoječe hlačne nogavice, tangice, nedrčki, dolgo spodnje perilo, potapljaška obleka, kombinezon ...). Določite nekaj parov, ki naj plešejo na glasbo. Ko glasba utihne, morajo seči v vrečo, iz nje potegniti eno oblačilo in ga obleči. Vse kose oblačil, morajo obleči preko svoje obleke. Vlečejo toliko časa dokler ne zmanjka oblek (oblek naj bo toliko, da ima vsak na sebi vsaj nekaj kosov oblačil). Na koncu ob plesanju polke dobijo navodilo, da morajo vso pridobljeno obleko (dodatke in ne svojih oblek) sleči in jo vrniti v vrečo. Kdor se prvi sleče, dobi nagrado.
 
 
Bingo
Naredite na list papirja 25 kvadratkov, v katera vpišite zanimiva dejstva o določenih svatih. Podatke pridobite od njih. Tako boste imeli na koncu stavke, kot so: trenutno prenavljamo vikend na morju/nevesto sem spoznal na moji poroki, ko je bila stara 3 mesece/najraje jem toast…
V času, ko se ženin in nevesta fotografirata in svatje nimajo veliko za početi, dajte 5 kopij bingo listkov na mize in obljubite nagrado prvima dvema. Naredite tudi majhne kvadratne listke z imeni, ki jih lahko položijo na stavek, za katerega menijo, da ga je izrekla ta oseba. Če nimate časa za izdelavo kvadratnih listkov, vsaj priskrbite svinčnike in pa seznam oseb. Svatje se bodo spoznali, spraševali, ugibali, smejali in hitro povezali ter izvedeli več eden o drugemu.
 
 
Spretni vozniki
Izberite nekaj prostovoljcev in jih odpeljite iz sobe. Povejte jim, da jih v sobi čakajo formula, traktor in motor ter da bodo z njimi tekmovali v hitrosti in jih morali čim bolje oponašati. Določite komisijo, ki bo ocenjevala tudi izvirnost – zvoke zaviranja, prestavljanje itd. V sobo stopi vsak član posebej in tekmuje. Članom komisije in ostalim gostom pred tem razložite, da tekmovalci uprizarjajo jutranjo potrebo na stranišču in naj jih ocenijo. Tekmovalcem na koncu razkrijte, kaj sta komisija in občinstvo ocenjevala. 
 
 
Ples z banano
Moški izberejo soplesalko, ki ne sme biti njihovo dekle ali žena. Animator parom razdeli olupljene banane. Ženska in moški ugrizneta v konec banane in ples se začne. Zmaga par, ki poje banano, ne da bi jima košček padel na tla.
 
 
Ples s klobukom
Moški plesalec iz para ima na glavi klobuk. Med plesom ga poskuša dati na glavo moškemu plesalcu drugega para. Ko glasba preneha, izpade par s plesalcem, ki ima na sebi klobuk. Par izpade tudi, če da plesalec klobuk pomotoma na glavo plesalki drugega para. Zmaga par, ki ostane brez klobuka.
 
 
Igra z baloni
Potrebujete dve ali več skupin in veliko balonov. Nenapihnjene balone stresete na tla in tekmovalci jih morajo v določenem času pobrati čim več. Sledi napihovanje, ki je tudi časovno omejeno. Nato vsaka ekipa izbere enega svojega člana, ki mu drugi pod obleko natlačijo čim več napihnjenih balonov. Zmaga tista skupina, katere tekmovalec ima pod obleko največ napihnjenih balonov. Preštejte jih z buciko ali šivanko. 
 
 
Hitrostno oblačenje
K sodelovanju povabite moške in ženske. Določite pare, vendar nihče ne sme biti v paru s pravim partnerjem. Vsak par dobi vrečko s smešnimi moškimi ali ženskimi oblačili. Če ima par v vrečki ženska oblačila, mora ženska čim hitreje v njih obleči svojega moškega partnerja in obratno. Zmaga par, ki prvi izpolni nalogo.
 
 
Adamovo jabolko
Sodelujoče postavite v dve vrsti kot pri četvorki. Prvemu iz vrste dajte pod brado jabolko. Ta ga mora predati nasprotnemu partnerju pod brado, vendar brez pomoči rok. Pri tem mora paziti, da jabolko ne pade na tla. Ta partner jabolko prenese naslednjemu iz nasproti stoječe vrste. Izpadejo tisti, ki jim jabolko pade na tla. Zmaga najbolj spreten nosilec jabolk. 

Dodatni predlogi:

Če je sodelujočih veliko, naredite dve taki skupini, torej štiri vrste ljudi. V tem primeru skupino predstavljata dve vrsti nasproti si stoječih sodelujočih. Tekmujejo, katera skupina bo prva spravila jabolko do zadnjega para v vrsti, in sicer s čim manj izločenimi ljudmi.
 
 
Pink pong žogica
Potrebujte več parov. Moški naj stopijo na stole, ženske pa morajo svojemu partnerju po notranji strani hlačnice spraviti pink pong žogico iz leve hlačnice v desno. To morajo storiti hitro in na koncu dobiti žogico nazaj.
 
 
Spravi svinčnik v steklenico
Ženin na stopi na mizo. Zavežite mu oči in okoli pasu zavežite vrvico, na katero je privezano pisalo. Nevesta stoji za ženinom in mu samo z ustnimi navodili pomaga čim hitreje spraviti pisalo v steklenico.
 
 
Ples z metlo
Enemu plesalcu dajte namesto plesalke metlo. Ko jo vrže na tla, morajo vsi zamenjati plesalke. Tisti, ki ostane brez, dobi metlo. 
 
 
12 mesecev veselja
Nevesto povabite na plesišče in ji okrog vratu obesite 'ogrlico', na kateri je pritrjenih (s spenjačem ali lepilom) listkov z nalogami. Pazite, da se naloge ne vidijo – prepognite listke. Zberite 12 moških, ki izmenično plešejo z njo. Zavrtite prvo pesem za ples s prvim moškim. Ko se glasba po kakšni minuti ustavi, ji mora odtrgati enega izmed listkov in prebrati nalogo. Naloge že prej zapišite, in sicer za vsak mesec eno, npr. 15.1. bom prišel na obisk in skidal ves sneg pred vašo hišo. Pripravi enega kratkega! Ali pa: 13. 5. bom skuhal golaž in ga prinesel k tebi domov. Poskrbi, da bodo takrat pri tebi vsi, ki so danes zbrani.
Določite tudi nekoga, ki bo na en list zapisal vse datume in pa imena ljudi, ki so dobili določeno nalogo. Nato ta list predajte nevesti. Tekmovalci pa naj obdržijo svoje listke, da se bodo naslednji dan še spomnili, kdaj in kaj, morajo narediti za mladoporočenca.
 
 
Tekmovanje med mesti
Prihajata ženin in nevesta iz različni krajev? V tem primeru, so tudi svatje verjetno večinoma iz teh dveh krajev, kar naredi igro še posebej zabavno. Ženin in nevesta naj izbereta vsak po dva pomočnika. Posedite ju na stol, v roke pa jima dajte en pripomoček (npr. grb mesta, palico…), ki ga bosta dvignila v zrak, ko bosta želela odgovoriti na vprašanje. Pomembno je, da dvigneta pripomoček šele, ko vesta odgovor na vprašanje. Glede odgovora se lahko posvetujeta le s svojima pomočnikoma. Pripravite enako število vprašanj za posamezno mesto. 
 
 
Kako dobro se poznata?
Pred zabavo postavite nekaj vprašanj nevesti in zapišite odgovore. Na zabavi pa  po odgovorih povprašajte še ženina. Odgovore neveste lahko tudi posnamete. Igra je zelo primerna tudi za dekliščine ali fantovščine, vendar lahko popestri tudi poročno slavje. 

Dodatni predlogi:

Nevesta bo mislila, da bo na vprašanja odgovarjal le ženin. Presenetite jo in nekaj vprašanj zastavite tudi ženinu. Naj odgovarjata oba. Predlagamo le, da so vprašanja različna.

 
Poiščite nekoga
V tej igri, sodelujeta priči in mladoporočenca. Naloga prič je, da poiščeta in k mladoporočencem pripeljeta nekoga, ki naprimer:
• pozna nevesto že 20 let
• dela z ženinom
• je naučil nevesto plavati
• je 'kriv' za to, da sta se spoznala
Vprašanja prilagodite življenjski poti mladoporočencev. Tako bodo vsi svatje izvedeli več eden o drugemu. Z vsakim izmed 'pomembnih' svatov, se lahko mladoporočenca slikata, ko se jima pridruži.